In memoriam André Ollevier

31.05.1941 – 20.04.2021

Beste

Bij deze wensen wij u het droevige nieuws te melden van het overlijden van André Ollevier. Oprichter en zaakvoerder van de meubelgroep Confortluxe-Telifra.

Mijnheer André, zoals iedereen hem noemde, is op dinsdagmorgen 20 april 2021 rustig thuis gestorven op 79 jarige leeftijd, na een oneerlijke strijd tegen ziekte.

Als een geboren zakenman richtte hij op zeer jonge leeftijd de firma Confortluxe NV op te Wervik. Met hoogtes en laagtes maar door het harde werken stuwde hij Confortluxe tot een groot salon productie bedrijf.Altijd met volle overgave en soms tegen de stroom in voer hij met Confortluxe een eigen koers van productie van rustieke kuip-salons tot de huidige moderne sofa’s.

Volume, snelheid en efficiëntie stonden centraal, waardoor hij door de oprichting van Setcraft NV (Tielt) zijn productie van eikenrompen veilig stelde en door het oprichten van zijn eigen transportbedrijf Confotrans NV (Wervik) de distributie vlot verliep. Wanneer het tij van de rustieke salons keerde, werden de producties gelokaliseerd van Azië tot in Oost Europa, en werd Confortluxe internationaal actief.Ook met Europe Zetelfabriek (Wervik) worden salons geproduceerd en verkocht over geheel Europa.

Door de overname van de meubelfabriek Lievens te Gits, werd ook een meubelproductie toegevoegd aan André zijn activiteiten. Dankzij zijn stuwende kracht en investeringen is Lievens NV momenteel gevestigd in Tielt met een stevige productie van melamine meubelen en groothandel van tafels en stoelen, actief in verschillende landen.

André is tevens de oprichter van Crack meubelen (Ieper), Toff Meubelen (Dottenijs en Nikelly (Dottenijs); en overnemer van Lambermont (Bertrix), die als meubelwinkels graag geziene klanten zijn van zeer veel Belgische en internationale meubelfabrikanten.

Zowel als klant of als leverancier, André met de rode pull, was gekend tot in de kleinste winkel of fabriek. Door zijn eenvoud en zijn aandacht voor de mensen was hij een graag geziene persoon in de meubelwereld.

Ook in de sport was André graag gezien als sponsor en als drijvende kracht. Zowel in de volleybal, voetbal, basketbal als rallysport wou hij naast winnen, zich ontspannen en mensen gelukkig maken.Ook stond André altijd klaar als schenker voor sociale doelen.

André zal gemist worden door zijn echtgenote, zijn 3 kinderen, 6 kleinkinderen en 2 achterkleinkinderen; maar ook door zijn 600 medewerkers in zijn talrijke bedrijven. Hij laat een gezonde bedrijvengroep achter die met respect voor zijn visie zal verdergezet worden door zijn 3 kinderen, die reeds jaren actief zijn in de verschillende bedrijven, en zijn vele trouwe medewerkers.

Bedankt André.

Corporate Video

Neem een kijkje achter de schermen van Lievens en ontdek het gehele creatieproces, van ruwe stam tot verfijnd meubelstuk.

mocku-map-lievens-cutout

Cataloog 2024

Blader door onze online catalogus. Laat u inspireren. Indien u een catalogus wilt ontvangen, contacteer ons of uw vertegenwoordiger